från en afton som doftar lite ymca.

Sitter här och filosoferar och kom fram till att inget blogginlägg postats idag så jag tänkte slänga in ett. Citat i rubriken kan jag tyvärr inte ta cred för, det tillhör allas våran Björn Gustafsson. (Melodifestivalen 2008 för er icke vetare). Jag tänkte strax lägga mig för att läsa sista boken om Ayla, ni vet den där stenåldersflickan skriven av Jean. M. Auel. Den är bra, dock lång, men det är lika bra det. Idag har jag förövrigt jobbat ikapp lite matte c här hemma, var mycket stolt över mig själv när jag insåg att jag löste de svåra uppgifterna. helt själv. Att det tog lite tid är en annan femma...
...
från en spanienresa med gibraltarklippan i bakgrunden ...

några dagar i Kalmar.

Jag sitter i fönstret i mitt rum, lyssnar på Salem Al Fakir och sätter ihop ett väldigt litet kollage om mina två senaste dagar. På den ena kan ni se mig efter min springtur/powerwalk idag, svettig men väldigt nöjd. På den andra står jag i en röd ram i Kalmar, jag tyckte det var fruktansvärt roligt. Jag bjuder på bilderna, för de speglar ändå den jag är. Dagen har varit fin, den inleddes med naturkunskap och avslutades med engelska. Och lite därimellan har jag lyssnat på Regina Spektor och ska göra kemi. Och så började det regna nu också, allt på en gång. Och någonstans därimellan njuter jag av att leva.
..

en blåprickig kjol rikare.

Idag har jag hunnit ha körlektion. Förutom det smärre misstaget att köra in i en backspegel (jag skyller faktiskt på att det var ungefär tjugo centimeter att gå på, och inte alls på min alltför höga fart) så gick det bra. Jag fick avancera och panikbromsade och accelerade. Jag fick dessutom fickparkera och jag tycker att vi på det hela taget kan säga att det alltså var en lyckad övningskörning.
Vad har jag mer gjort? Jo jag har haft Svenska B, och lyckats rita tre vackra självporträtt. Ni ska nog få se resultaten.. Jag har träffat fina Maria och jag har.. köpt en blå kjol med vita prickar. Om ni känner mig vet ni nog vid det här laget att jag är svag för allt vad som heter prickar och speciellt om det är blått med vita prickar. Så, där hängde den på sin galge, och bara väntade på mig. Kunde jag motstå den? Nej. Speciellt inte eftersom vissa utövade grupptryck på mig. Men det är helt okej, jag älskar den.
.

och så kunde jag inte hålla mig..

och publicerade nya designen ändå. Tre små ord; Jag. är. Nöjd. Faktiskt, väldigt, jättenöjd. Den var enkel att göra och tycker ändå att den både är stilren och mycket jag, jag trivs helt enkelt. Nu får denna hålla i sig hela hösten så blir det väl något lite juligare när december kommer (hu, hemska tanke). Nu ska jag stämma gitarren och leka lite, för det är då jag trivs allra mest. Med musiken.
...
bild tagen för sådär fem minuter sedan..

en förhandstitt..

på vad som komma skall;
..
Temat blev.. gammaldags. Och på så sätt och vis är den lik denna, men jag är ändå väldigt nöjd. Kommer upp någon gång under kväll eller morgondag!

i ett litet hus på landet.

Jag körde till landet idag. Givetvis med en pappa sittandes bredvid, men ändå. Om jag skulle säga det själv måste jag nog ändå påstå att det var en av de bättre körningarna jag gjort. Men nog om det, idag ska jag nog faktiskt försöka ta mig ut för att springa. Igen. Kan ni tänka er? Jag sprang igår, och det var faktiskt riktigt skönt.. Kanske inte så mycket svettandet och andningen men att få lyssna på musik och känna att jag gjorde någonting bra. Men innan dess blir det mer läxor.
plugg
en gång för länge sedan då pluggande innebar att svara på vilken kemisk sammansättning vatten har...

en mycket lång näsa åt alla er andra!

För idag är jag ledig, på en Fredag. Det innebär att jag har långhelg. Superduperhärligt är vad ordet är. Detta ska firas med övningskörning med kära pappa inför lektionen på måndag, det blir fint.

ett sådant där inlägg från en naturvetare.

Idag har jag haft en dag i sann naturvetaranda. Den inleddes på morgonen med en Ola som ler illmarigt och kommer med små, fyndiga och långa utläggningar om kottor. Och att vi inte var skyldiga skogen några kottar (jag tror att han försökte förklara polynom.) Det här gjorde vi på de kurser som kallas för Fysik A och Matte C. Kan ni fatta att jag uppenbarligen är tillräckligt intelligent för att läsa Matte C? Inte jag, det gör man nämligen när man är gammal.
Sedan blev det .. håltimme (inte så sann naturvetaranda kanske) innan dagen avslutades med Kemi B, som jag av någon anledning tycker ska bli helt okej, kanske till och med ganska kul. Och jag ogillade skarpt (för att uttrycka mig artigt) Kemi A, för jag sög.
_
När allt det gär var avklarat bokade jag en tid för min andra körlektion på körskolan. Den skall inledas på Måndag klockan 10.30-11.20. Resultat? Håll er ur vägen. Och sedan mötte vi (nu blev jag plötsligt två) Sara för att sedan dra sig mot min älskade kör, vad jag tycker om er.
ö
sjung om studentens lyckliga dar..

i en säng med ett brunt överkast.

Åh, härliga, härliga onsdagar. De är allt bra fina de. Slut för dagen vid 11.15, i ett helt år. Kan livet bli bättre? Och sedan hann man med massa fina saker bara för det, som att vara lite med Emelie och Emma på stan och sedan umgås med en sån där person som jag faktiskt känner att jag kan berätta allt för, Niklas. Tack för en väldigt fin dag. Imorgon blir det också upp tidigt, som vanligt, men det ska faktiskt bli helt okej. Jag försöker överleva, för jag ska ju trots allt göra detta i.. ja, sådär 200 dagar till.
maggio
maggio på en stadsfest i kalmar, bild helt oredigerad.

från en trappa vid ett fönster som sträcker sig mot oändligheten... (eller åtminstone till trädtopparna)

Min pappa är inte så glad på mig just nu. Det beror på att jag inte vill gå iväg för en teorilektion på körskolan. En teorilektion som jag kommer kunna gå på, ja en sisådär fyra gånger till, samma lektion då, innan jag fyller arton. Jag tycker att det var en mycket oförtjänad ilska. Men! Jag har faktiskt gjort positiva saker idag också, som att umgås med Louise och låna ut lite skåpplats till Malin. Sedan har jag haft Naturkunskap A, Historia A och Engelska B. Vi har fått en ny lärare i engelska, hon heter Jessica och verkaar vara riktigt bra. Vi ska ha henne i svenska också. Vår historialärare tyckte att ett reale ord var ett neutrum ord och bytte en mot ett medan hon inte kunde stava till ett annat. Men vi förlåter henne, hon är tysk. (Däremot förlåter vi henne inte för den massiva läxan hon gav oss vår första lektion eller om ni vill; andra dagen i skolan.)
..
bildcred till Anna ..

en smakbit från en annan värld..

.
nästsista lunchen i London ...

Ett inlägg om sånt där som man egentligen inte behöver läsa.

Nu tänkte jag, eftersom skolan och allt sådant börjar, att jag skulle börja uppdatera min blogg lite mer igen. Det har ju varit en smärre bloggtorka under sommarlovet (och det tycker jag är ganska okej) men i takt med att vi tar på oss tjocka koftor och stora halsdukar så att man påminner om en burrito så tänkte jag att blogguppdateringen skulle öka lite. Det tänkte jag nog fira med en ny bloggdesign, nya ideer och som sagt, fler uppdateringar. Det här ska vi fixa, troligtivs under nästa helg då jag kommer spendera ganska mycket tid ensam. 
_
Men innan allt detta ska ske så kommer jag börja skolan igen. Andra året på gymnasiet. Andra. Ettan gick fort, och helt plötsligt ser man tillbaka på fotografier från början av ettan och inser att ja, jag har nog blivit lite äldre. Och ja, livet har nog ändrats ganska så mycket sedan dess. Men det behöver inte vara negativt, nej. Det kan också vara positivt och jag gläds åt att det känns som att många i min omgivning börjar hitta sig själva.
..
bästis(en av några få)&jag på stadstfest. du är toppen!

idag har jag varit effektiv.

Jag har;
- Haft min första körlektion (gick faktiskt helt okej enligt mig!)
- Tvättat tre tvättar
- Städat lägenheten
- Träffat Milla och hennes übersöta lillebror Joel!
- Traskat iväg med Sara för att möta upp andra fina människor!
- Gått på promenad med vovvsingen.
Och allt detta mellan 09.30 och 21.00 (det är 11 och en halv timme, jag tycker att det kan kallas effektivitet.)
Snart blir det att gå och umgås med boken och imorgon väntas en heldag med världens finaste Louise, kram på dig kompis!

och så var man gammal tant..

och skrev in sig på körskolan idag!

söndagen den fjortonde augusti tvåtusenelva

Idag ska jag träffa världens bästa Sara, det ska bli mer än trevligt. Så det återstår väl att se vad som kommer hittas på. För övrigt är jag mer än glad över en hel veckas ledighet till medan alla andra deppar ihop över att skolan börjar snart! Men vet ni vad? 2:an kommer nog bli mer än bra när vi väl kommer igång för..
- Jag ska till Litauen
- Jag ska troligtvis till Paris
- Jag ska kanske till Spanien
- Vi ska sjunga med Sanna Nielsen
- Jag ska sjunga solo (om så bara några takter) på Kalmar Slott!
- Jag ska till London
- Jag fyller.. ARTON!
Och det bästa.. efter det här året är det bara ett år kvar av min gymnasietid, och det ska firas med en resa till U S A ! Och förhoppningsvis (!!) kommer Faith med mig tillbaka, och HUR fantastiskt är inte det?!

RSS 2.0