Den 16 mars 2013.

Idag är jag trött, trött, trött, trött, trött, trött, trött (ja, ni fattar poängen). Jag har haft tre mycket intensiva dagar som alla känns som en vecka. När jag steg av tåget igår i Kalmar kändes det snarare som två veckor jag varit bara än de knappa två dygn det faktiskt rörde sig om. Så. Vad har då hänt?
 
Vi kan ju börja med att säga att Lund är en helt fenomenal stad. Så otroligt vacker med alla dessa historiska byggnader. Jag lärde mig för övrigt ungefär tre saker om Lund:
1) Staden är en lång backe. Antingen går du upp eller ner, aldrig någonting där i mitten.
2) Cafeérna är oändliga. Jag överdriver faktiskt inte när jag säger att vi såg 10 cafeér på en minut.
3) Jag trodde att Kalmar var en cykelstad.. Hur fel kan en människa ha? I förhållande till Lund är Kalmar en liten droppe i havet. Cyklar överallt. Cyklarna REGERAR i Lund. Jag höll på att bli överkörd x antal gånger.
 
Så vad har jag då lärt mig i Lund? Förutom det uppenbara skälet att Lund nu ligger överst på min ansökning till universiteten (som för övrigt skickades in IDAG, mer om detta senare) så har jag nästan blivit övertygad om att läsa fysik (kom på bättre tankar efter att euforin över denna fantastiska laser/fysikshow lagt sig). Ah. Det går inte att beskriva i ord hur fruktansvärt bra denna föreläsning (det är kanske till och med en förolämpning att kalla det föreläsning för SÅ BRA VAR DET) så därför tänker jag helt enkelt ge er en youtube video som inte kan förklara hur det kändes ÖVERHUVUDTAGET. Innan de visade följande experiment släckte de ner hela salen och allting var kolsvart. Plattan ni ser är en slags låda som de för in musik i (resonans bildas) och på ovansidan fungerar lådan ungefär som en gasolspis. Det brinner alltså på plattan med hjälp av gasol. Tänk er sedan att musiken börjar och att den är så hög att du kan känna stolen (du sitter för övrigt högst upp) vibrera av basljudet. Det finns bara ett ord för att förklara det: HÄFTIGT.
 
 
Och okej, jag vet. Jag blir lite nördig. Men lets be honest: Det hade ni också varit om ni sett detta och gått natur. Det var HÄFTIGT. Det går inte att göra det rättvisa men om vi fortsätter med att säga att en 15 minuter lång lasershow sedan pågick och att det var ungefär tvåtusen gånger bättre än det ovan så får ni nog en bild av hur fantasiskt bra det faktiskt var.
 
Efter detta lyssnade vi på några föreläsningar till, men eftersom det inte slog ovanstående tänker jag inte gå in lika detaljerat på dessa. De flesta var dock oerhört bra föreläsningar och jag har nog aldrig lyssnat så intensivt, så länge. Vi lyssnade bland annat på två föreläsningar av Ulf Ellervik, en fantastisk föreläsare, som var med på Skavlan för några veckor sedan. Han pratade bland annat om Kärlekens Kemi samt Idrottens Kemi. Jätteintressant.
 
Förutom föreläsningar så umgicks vi och gick långt. Vi sov i hotellsängar och åt hotellfrukost och det var allmänt mysiga dagar, i en allmänt mysig stad. Att vandra upp till universitetsområdet på morgonen och snön faller så att det ser ut som att någon släpt ner glitter var en syn jag inte ens kan förklara.
 
Men nog om denna fantastiska stad som heter Lund. Idag har det hänt någonting alldeles väldigt speciellt. Jag har sökt till läkarutbildningar. Hej och hå. Vad hände här? Vänta och stanna och stop. Får jag ens göra det? Denna dröm som tog fart när jag var 12 år. Som tog mig igenom högstadiet och nu igenom gymnasiet. Den är snart här. Och det mina kära vänner är bland det märkligaste jag har varit med om.
 
Förutom detta har jag även skrivit Cambridge prov idag, vilket jag tror gick helt okej. Och sist men inte minst är jag kallad på jobbintervju hos Max Hamburgerestaurang måndagen den 25 mars klockan 10.30. Intensiva dagar? Minst sagt.
 

Kommentarer
Postat av: Em

GRATTISGRATTISGRATTIS (Om man kan säga det..till att ha sökt in, till läkare alltså) <3 Hoppas du kommer in och att allt blir jättebra!

Svar: Hahahaha, taaaack? ;D Vi får väl fira i sommar sedan OM jag kommer in :D
Amanda Swenninger

2013-03-17 @ 15:35:27
URL: http://empann.blogg.se
Postat av: Em

Det låter mycket bra!

2013-03-17 @ 21:03:06
URL: http://empann.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0