En lite bättre dag.

Idag är jag lite gladare, lite mindre stressad och framförallt: lite mindre trött. Det gör en hel del och med solen som lyser kan dagen inte bli annat än bra, trots att jag måste spendera den med min fysikbok. 
 
Så, för att fira detta tänkte jag nu göra en hel lista med positiva nedräkningar:
 
Island: 16 dagar
USA: 36 dagar
Födelsedag: 40 dagar
Bal: 66 dagar
..
STUDENTEN: 72 DAGAR!
 
 

American Evening!

Har jag talat om att jag läser världens bästa kurs med världens bästa grupp? Om inte: det är typ superbra. Och Emma har satt ihop följande video från vår American Evening, supersnyggt om jag får säga det själv. Så, om ni känner för det, kika!
 
 

Senaste veckorna.

Förlåt. Har inte varit särskilt aktiv här de senaste veckorna, men. Det har varit så oerhört mycket överallt och hela tiden att jag helt enkelt inte hunnit blogga. Och för att vara ärlig kommer det inte direkt att bli bättre de kommande veckorna och månaderna. Visst har jag hört att de skulle vara galet mycket innan studenten, men helt ärligt. Det här är extremt galet mycket. Jag har ingen tiden för någonting och under det kommande påsklovet skall jag plugga, plugga och plugga lite mer. För att försöka nå det där förbannade MVG:t i FysikB. Jag behöver det och SKA få det. Och därav kommer det nog att bli lite dålig uppdatering. Jag ska ju försöka få lite utrymme för mig själv någonstans också.

Så. Vad har jag då gjort sedan den 17 mars då jag publicerade det senaste inlägget? Helt ärligt kan jag inte komma ihåg allt men det finns trots det en del jag kommer ihåg:
- American Evening. Jättefint och jättelyckat. Tror och hoppas jag.
- Premiär av The Host. Jag har väntat i över ett år. Kändes typ helt jätteunderbart att äntligen få se den. Så bra.
- Prov, prov, prov och inlämningar och mer skola. UWÄÄÄUW. Jag vill bli färdig. Och helst igår.

Och visst, nu låter inte det där så mycket men det har det varit. Har ingen aning om hur jag hunnit göra allt det jag ska. Så därför återgår jag nu till fysiken.

Bokhandlar.

Eftersom det mest spännande i mitt liv just nu var dagarna i Lund fortsätter jag på temat att berätta om en helt unik och väldigt euforisk upplevelse i denna vackra stad. 
 
En bokhandel.
 
Och okej, nu tänker ni säkert att "Jaha, och nu drar hon igång med sitt pladdrande om jätteointressanta saker igen" men helt ärligt. Denna bokhandel var magnifik. Den var stort. Typ JÄTTESTOR. Så stor att när jag trodde att den var slut fortsatte den hela tiden. Tänk er Kalmars bokhandlar fast fem gånger större. Då snackar vi bokhandel. Och det bästa av allt? De oändliga hyllorna av engelsk pocketlitteratur. De hade JÄTTEMYCKET engelsk pocketlitteratur. Ungefär sådär 100 gånger mer än bokhandlarna i Kalmar och jag blev så lycklig där inne att jag inte riktigt vad jag skulle göra. Det slutade med att jag inte ens kunde bestämma mig för vilka böcker jag skulle köpa så jag kom bara ut med en bok: The Help. (Mer om denna i ett annat blogginlägg)
 
Eftersom jag för er skull tänkte försöka blogga lite mer så sparar jag på fler anekdoter från Lund så länge. De lär dyka upp lite då och då. Idag har jag spenderat en massa tid med matte D och fysik B. Helt plötsligt fick jag en extrem motivation till att plugga. Det är bara att öppna antagning.se och varenda ord vrålar ut ett "PLUGGA AMANDA, PLUGGA!" Så, det är ju bra. Sedan att jag inte fattar så mycket, det är inte lika bra. Matten går bättre än fysik. Åh. Suck. Kämpa, kämpa, kämpa. Hade tänkt att jag skall ta mig igenom kapitel ett i båda böckerna denna vecka. Vi får se om jag lyckas.
 
Eh. Har inte så mycket mer att berätta så. På återseende. 

Den 16 mars 2013.

Idag är jag trött, trött, trött, trött, trött, trött, trött (ja, ni fattar poängen). Jag har haft tre mycket intensiva dagar som alla känns som en vecka. När jag steg av tåget igår i Kalmar kändes det snarare som två veckor jag varit bara än de knappa två dygn det faktiskt rörde sig om. Så. Vad har då hänt?
 
Vi kan ju börja med att säga att Lund är en helt fenomenal stad. Så otroligt vacker med alla dessa historiska byggnader. Jag lärde mig för övrigt ungefär tre saker om Lund:
1) Staden är en lång backe. Antingen går du upp eller ner, aldrig någonting där i mitten.
2) Cafeérna är oändliga. Jag överdriver faktiskt inte när jag säger att vi såg 10 cafeér på en minut.
3) Jag trodde att Kalmar var en cykelstad.. Hur fel kan en människa ha? I förhållande till Lund är Kalmar en liten droppe i havet. Cyklar överallt. Cyklarna REGERAR i Lund. Jag höll på att bli överkörd x antal gånger.
 
Så vad har jag då lärt mig i Lund? Förutom det uppenbara skälet att Lund nu ligger överst på min ansökning till universiteten (som för övrigt skickades in IDAG, mer om detta senare) så har jag nästan blivit övertygad om att läsa fysik (kom på bättre tankar efter att euforin över denna fantastiska laser/fysikshow lagt sig). Ah. Det går inte att beskriva i ord hur fruktansvärt bra denna föreläsning (det är kanske till och med en förolämpning att kalla det föreläsning för SÅ BRA VAR DET) så därför tänker jag helt enkelt ge er en youtube video som inte kan förklara hur det kändes ÖVERHUVUDTAGET. Innan de visade följande experiment släckte de ner hela salen och allting var kolsvart. Plattan ni ser är en slags låda som de för in musik i (resonans bildas) och på ovansidan fungerar lådan ungefär som en gasolspis. Det brinner alltså på plattan med hjälp av gasol. Tänk er sedan att musiken börjar och att den är så hög att du kan känna stolen (du sitter för övrigt högst upp) vibrera av basljudet. Det finns bara ett ord för att förklara det: HÄFTIGT.
 
 
Och okej, jag vet. Jag blir lite nördig. Men lets be honest: Det hade ni också varit om ni sett detta och gått natur. Det var HÄFTIGT. Det går inte att göra det rättvisa men om vi fortsätter med att säga att en 15 minuter lång lasershow sedan pågick och att det var ungefär tvåtusen gånger bättre än det ovan så får ni nog en bild av hur fantasiskt bra det faktiskt var.
 
Efter detta lyssnade vi på några föreläsningar till, men eftersom det inte slog ovanstående tänker jag inte gå in lika detaljerat på dessa. De flesta var dock oerhört bra föreläsningar och jag har nog aldrig lyssnat så intensivt, så länge. Vi lyssnade bland annat på två föreläsningar av Ulf Ellervik, en fantastisk föreläsare, som var med på Skavlan för några veckor sedan. Han pratade bland annat om Kärlekens Kemi samt Idrottens Kemi. Jätteintressant.
 
Förutom föreläsningar så umgicks vi och gick långt. Vi sov i hotellsängar och åt hotellfrukost och det var allmänt mysiga dagar, i en allmänt mysig stad. Att vandra upp till universitetsområdet på morgonen och snön faller så att det ser ut som att någon släpt ner glitter var en syn jag inte ens kan förklara.
 
Men nog om denna fantastiska stad som heter Lund. Idag har det hänt någonting alldeles väldigt speciellt. Jag har sökt till läkarutbildningar. Hej och hå. Vad hände här? Vänta och stanna och stop. Får jag ens göra det? Denna dröm som tog fart när jag var 12 år. Som tog mig igenom högstadiet och nu igenom gymnasiet. Den är snart här. Och det mina kära vänner är bland det märkligaste jag har varit med om.
 
Förutom detta har jag även skrivit Cambridge prov idag, vilket jag tror gick helt okej. Och sist men inte minst är jag kallad på jobbintervju hos Max Hamburgerestaurang måndagen den 25 mars klockan 10.30. Intensiva dagar? Minst sagt.
 

Utkast: Mar. 10, 2013

Funderar på hur man gör för att få göra det man vill. Låter det märkligt? Inte ett dugg. Jag menar. Tänk på det.

Du vill helst av allt få (okej jag vill helst av allt få) leva på meine mushick. (=musik. Typ.) Så då har jag ungefär två val att göra.
1) Sök till Idol.
2) Försök att slå dig fram själv.

Som den lata lilla rultiga sten jag är skulle jag aldrig i hela mitt liv orka slå mig själv fram (svenska jag bra skriver - #läromästareYODA) och då återstår alternativ numero uno. Men jag menar hallå. Det är väl inte så himla svårt? Eller? Pf. Robin nästa (och abropå Robin, åh. Lycka. Han vann, sötplöt Robin) eller något. Men åh bananskalet vill bara inte dyka upp.. Och sedan krävs det väl viss talang eller något också (överskattat till tusen) OKEJ. SÅ. PROBLEM EJ LÖST.

Eller ja. Egentligen så kan man ju göra det man vill. Det är bara det att jag vill tjäna pengar också. Hehe. Och vill man tjäna pengar skall man icke jobba med musik. Så okej. Egentligen är allt mitt eget problem. Hehe.

Och nu låter det här inlägget jättebittert insåg jag. För det är lite svårt att skriva ner den tonen jag har inne i huvudet. Det är liksom inte en sarkastisk ton.. Fast inte ehm. ja. Den är inte seriös iaf. Den ville bara skriva något fyndigt och låtsas vara roligare än vad den är. Ungefär som när jag pratar dialekt. Jag försöker verkligen allt vad jag kan men oavsett det så låter det ungefär som en gris med vingar (omöjligt helt enkelt.. He)

Åh. #osammanhängandeblogginlägg

#varföranvänderjagheltplötsligthashtaggar?

#baraGudvet

#nuskajagsova

#godnatt

Skryt, skryt, skryt.

Gissa vad jag gör just nu? SKRIVER PÅ EN INLÄMNING SOM SKULLE INFÖR LITE MINDRE ÄN ETT ÅR SEDAN. Stolt tjej. Nästan färdig dessutom med. Hehe.

RSS 2.0