en dag och lite ursäkter.

Sitter och läser igenom lite inlägg jag skrivit. Vill bara säga några få små ord; Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Känner mig som en hemsk människa när jag skrivit att vissa inte förtjänade det och att jag hade mest motivation. F ö r l å t. Jag var arg, och besviken. Är så himla ledsen, förlåt.

Men; idag har jag haft en toppen dag. Idag har jag nämligen spenderat tid med Emmi och Sara. Njutit av att ha lov. Inhandlat massa fina saker och haft det allmänt mysigt. För tillfället bor det även en grek på min hand. En liten ljusblå kanin med stora vita tänder som har en pergamentrulle och en vit klädnad. Den har hamnat där efter att vi bestämde oss för att köpa bubbelgum och vara härligt små igen. Åh vad jag älskar mina fina människor som inte bryr sig om att vi är "för gamla". För det är vi inte. Älskar att Sara högt och ljudligt nämner fina (eller inte så fina) ord på kinarestaurangen. Älskar att Emmi helt spontant och utan begränsningar talar om saker som andra aldrig skulle tala om.
Inhandlingarna hette förresten; En Dag. (Bara för att alla pratat om den och jag också vill läsa) Sommaren när jag blev vacker. (Bara för att jag läst om den) Hungerspelen del 2. (Bara för att den kostade 19:- och alla säger att den är jättebra) Genomskinlig svart tunika med blåa prickar på. (Bara för att den var fin) Ett par vita runa örhängen. (Bara för att jag velat ha ett par sådana jättelänge och de låg där) Mylo Xylato. (Bara för att jag älskar Coldplay och allt som har med dem att göra.)

MYLO XYLATO

Den 24 Oktober 2011.
Efter Every teardrop is a Waterfall
Efter Where the Action Is, 6 timmars väntande och en av mina bästa dagar.
Paradise.
Efter att i 3-4 år varit det bästa jag vetat.
Efter att ha varit mästare inom världens rockvärld i 10 år.
Efter Parachutes.
Efter A rush of blood to the head
Efter X&Y
Efter Viva La Vida.
Nu;
MYLO XYLATO.

Jag älskar er musik. Ni. Ni har fått en gåva av Gud.
..
.
.

.

.
.


ö

.

En av de BÄSTA och absolut mest UNDERBARA dagarna i mitt liv.<3 Jag var till och med så nära att jag var med på livesändningen. Sug på den karamellen. Imorgon lovar jag att ladda upp en eller två videor.

C O L D P L A Y.

ett inlägg om tider som varit och som skall komma.

nej nu fan. Nu ska jag tillbaka till den jag var. Haha, och jag ska bli läkare. Och hur blir man läkare? Jo genom att få mvg i alla ämnen? Och hur får man mvg i alla ämnen? Ja dels plugga då.. Men det tycker jag faktiskt att jag gör hyfsat mycket. (Okej kanske inte, men ändå. Det funkar, hankar sig framåt) och dels så fixar man idrotten. Hur fixar man idrotten? Jo man skaffar sig kondition. Så alltså, nya motivationstipset till mig själv. (Som om det kommer att hålla ändå, suck) För att bli läkare måste jag få bättre kondition. Ja okej och när vi avklarat det kan vi behandla ämnet Högskoleprovet.

Det gick. Sådär. Som naturvetare var jag besviken, som samhällsvetare mindre besviken och rent allmänt? Ja då gick det väl helt okej. Test 1: Inte den blekaste, tydligen testtest innebärandes att det inte räknas. Test 2: 20/40 (Mattedel..) Test 3: 26/40 (Engelska&Svenska..) Test 4: Pinsamt. 17/40. Och detta var en mattedel! Test 5: 29/40 (Svenska och Engelska) Slutresultat? 92/160. Klart godkänt för att vara första provet, eller hur? Nu återstår bara att se vad slutresultatet blir. Håller tummarna för över 1,0.

Annars så tycker jag att det är mer än bra att det är höstlov imorgon. Sådant gillar vi. Godnatt och annat.

mentor.

Eftersom jag är väldigt trött och har haft fullt ös hela dagen så skriver jag nog typ imorgon. Eller på lördag efter högskoleprovet då jag får höstlov. Idag fick jag reda på min mentor; Peter Baeck. Blir nog fint.

ögonlocken faller ihop.

nu är jag så trött att mina ögonlock närmar sig marknivå. tänkte därför ta och göra ett litet besök för att borsta tänderna och så innan jag stupar i sängen, läser lite (om ögonen vid det laget fortfarande befinner sig vid kattnivå) och seda ska jag sova. Ända fram till klocka 06.40 imorgon. För då ringer klockan igen. Godnatt.

dream of para, para, paradise.

Everytime she close her eyes...
Gick just med i en tävling om att se Coldplay. Den 4 November. I Oslo. Jag tror inte att jag vinner, men gör jag det skulle det ju förstås vara fantastisk.
Under tiden älskar jag nya albumet Mylo Xylato och tycker att livet är riktigt okej. Idag fick jag nämligen också reda på att jag och Mikaela fick ett MVG- på vår ledarskapslektion på idrotten! Åh vad härligt, vet ni hur mycket bättre och säkrare slutbetyget kändes nu? Det enda som i princip krävs nu är att jag kämpar på och sedan försöker åstadkomma ett MVG på Ängörundan. Åh herregud. Jag kommer dö, försöker finna motivation till att springa.

Pratade med min spanjor(ska) igår. Hon verkar jättetrevlig och inte alls sådär ostig som man kanske först skulle kunna ha trott. Min spanska är inte toppen, och hennes engelska är helt okej. Så vi kommunicerar på så sätt att jag skriver på spanska och hon på engelska. Och det går toppen. Jag kommer aldrig kunna vara Hanna i NV3 nog tacksam för att hon inte kunde följa med, även om jag förstår att hon måste vara jätte ledsen över det. (Resan till Spanien skulle tydligen ha krockat med deras Islandsresa) Ikväll vill min spanjor(ska) skypa med mig. Jag är livrädd. Måste jag prata spanska? Lovar att jag kommer gå över på engelska i vilket fall som helst, jag är så himla mycket bättre på det. Hmmph.

Annars har jag idag lyckats välja ett samhällsvetenskaplig område att jobba med inom naturvetenskapen. Haft Historia A och ansträng mig för att inte somna, ätit en halvskum vegetarisk rätt i skolan och sedan lyssnat på en föreläsning på biostaden av Dick Harrison. Det var mer än intressant, och han var en duktig föreläsare. Nu tänkte jag mest ta det lugnt, njuta av att läxberget är minimalt, och sedan fokusera på att orka komma iväg till körteorin på 1 timme och 45 minuter. Jag kommer somna.

LYCKA (på flaska och i form av en lärare)

Åh. Överraskningarnas dag kan vi väl kalla det. Jag. Får. Åka. Med. Till. Spanien. Åh, härligt. Åh, underbart. Åh, lycka! Hur kan en vecka börjar så totalt annorlunda mot vad den slutade? (Okej, nja. Inte slutade men ni fattar. Slutet var mer än bra) Spanjorskan som jag ska bo hos heter Alba Marina Such Llinás. Hon har en ost som profilbild på Facebook så jag vet faktiskt inte hur hon ser ut. Lycka på flask heter faktiskt tro det eller ej, Cola Light. Ja alltså. Jag har haft den i min väska sedan.. Fredags. Men först nu tog jag tag i att faktiskt dricka den, och det var helt okej alltså. Och just det ja, jag har fått min nya fina lila pump och just det ja, jag mår allmänt bra.
Grattis på födelsedagen finaste Sofia.

körlektion.

Nu drar jag strax iväg för körlektion. Trevligt. Gårdagen var lyckad, väldigt lyckad. Och jag är väl helt okej nöjd med min insats.

idag peppar vi.

.. även om det är svårt. Läser uppdateringar på facebook om att de börjar få kontakt med sina spanjorer, och då gråter jag lite mer. Besvikelsen över det här är så himla, himla stor. Så stor att den kväver mig och får mig att tappa meningen med varför jag gör saker. Ibland undrar jag verkligen, varför jag ska behöva kämpa för någonting när det ändå inte ger resultat. Jag grät, om möjligt, ännu mer på spanskalektionen i fredags. Hon fattar inte. Hon förstår inte vad det är vi menar. "Ni kan söka nästa år" och "Men du är inte den enda som är bra" är kommentarer man får höra. Nej Marisa, det är jag mycket medveten om. Men det jag också är medveten om är att du säger att det ska vara motivationen som är det viktigaste. Och då har jag fan i mig mest motivation av alla. Skitsnack. Skitsnack är vad det är. Det finns, eller fanns, ingen med samma motivation som mig.

Men jag försöker glömma känslan för idag, för idag  är det stor konsert på slottet. Solo och grejer är det på gång, och om jag är nervös? Ja. Nu ska jag strax hoppa in i duschen, ner och möta Sara vid kvasten vid 12.00 för att köpa svarta strumpbyxor och sedan locka håret och fixa det såsom Meg har det i filmen. Hade jag tänkt. Det ska bli jättekul, och jag älskar min kör. Vad hade jag gjort utan den?


Gårkvällen var också trevlig. På Pipes, trots att man inte var 18. Men det gick bra, jag och Rebecka höll oss till vatten. Vi spelade "Jag har aldrig" och "Sanning eller konsekvens". Bästa ögonblicket var också det första, när überfina Rebecka vågade gå fram och fråga en kille om var han hade köpt sin skjorta, eftersom hennes pojkvän tyckte att den var så fin. Haha, som jag skrattade...


Och sist men inte minst vill jag gratulera en av mina bästa, och kanske också äldsta, vänner. Finafinafina Anna! Vi hade nog aldrig börjat umgåtts idag, men tack vare att vi gjorde det då kommer jag alltid ha dig. Tycker så himla mycket om dig, och du ger mig så mycket bara genom att finnas! Idag är det din dag, njut av den så sjunger jag för dig ikväll! Puss

fortsätter vara arg och ledsen.

Vet ni vad? Jag ber så himla hemskt mycket om ursäkt, men det kommer nog bli en lite deppig period här på bloggen. Delvis för att det känns som att mitt liv håller på att falla ihop. Inte nog med att jag känner mig ful, oönskad, tjock och allmänt äcklig. Nej, allt det som jag faktiskt hade och som jag var duktig på, dvs. musiken och skolan. Det känns som att någon bara har tagit det, stampat på det och sedan kastat det i sjön. Jag trodde att jag hade nått botten med ett VG i Svenska B. Svenska. Jag är bra på svenska, har alltid varit. Har aldrig fått ett VG. Fattar inte vad jag har gjort. Sedan så anser jag att jag inte är bra, inte över huvudtaget, i kören just nu. Solot har jag inte förtjänat, det är bara. Fel. Och sedan kom det; som pricken över i eller som gräddet på moset. Jag får inte åka till Spanien med skolan. Det var så självklart att jag skulle få åka. Som jag ansträngt mig, som jag visat att jag vill och som jag lagt ner hela min själ i spanskan och att lära mig, och så får man ingenting. Inte det minsta för det. Det är bara inte rättvist, och jag ägnade en hel eftermiddag och sedan en gårkväll åt att gråta. Jag har gråtit idag, och jag kommer gråta mer. Allra minst vill jag iväg till spanskan imorgon, för vad tjänar det till att anstränga sig? Jag behöver inte ett mvg i spanska för att komma in på läkarutbildningen. Och som Marisa sade själv "Du läser ju faktiskt ett annat språk". Ett språk jag inte är (eller var) tillhälten lika intresserad av. Det där spanskastipendiet har inte gått rätt till. För jag kan lova att det inte fanns någon som ville ha det där spanskastipendiet mer än mig. Och vet ni vad det värsta är? Det är två. Två! Som har blivit nekade. Jag och den absolut duktigaste och mest ambitiösa eleven i spanskagruppen. Hur känns det? Jag orkar inte. Vill inte gå kvar och varför i helvete ska jag anstränga mig nu? Jag går nog och gömmer mig under en sten.

tröstäter lite och förbannar alla djävlar.

Lite så. För idag gick hela meningen med att jag valde CIS upp i rök. poff sade det. Kanske inte riktigt allt, men en stor del. Och jag hatar det eftersom vissa av de som fått det istället inte ens förtjänar det. Däremot finns det en del som förtjänar det väldeles alldeles jättemycket. Men att Mikaela inte kom på är faktiskt snudd på omöjligt. Jag funderar skarpt på att skita i skolan ett år, om den inte tycker om mig ska inte jag tycka om den heller.

en helt vanlig tisdagskväll.

Då jag har haft lång dag i skolan, varit på teorilektion på körskolan och har en historiauppsats att skicka in. Skoldagen var helt okej. Två filmer senare, Arn-tempelriddaren och Tuesdays with Morries så var det sammanfattningsvis en helt okej tisdag eftersom tisdagar är de sämsta dagarna i veckan. Imorgon skall jag bli bjuden på middag och spendera allmänt mycket tid med fina och underbara kompisar. Det är något av det bästa jag vet. Att jag har fysikprov på torsdag ignorerar jag än så länge och löser med teorin om att det inte är hela världen om jag misslyckas. Vilket det är. Men tills dess; hejdå.

en studiedag.

Idag är jag ledig. Och i eftermiddag åker jag till Töreboda för att hälsa på systeryster. Ska bli mysigt att få bebismysa lite, och bara umgås. Men nu ska jag nog ta på mig lite kläder och gå ut med hunden så att jag sedan kan få titta på en film. Igår såg jag Red Riding Hood, och den var jättebra. Till slutet, blev sjukt sur över att hon inte fick någon (nu bestämde jag mig för att tro att hon fick det iaf med tanke på den absolut sista scenen) och sedan var han som spelade Henry så sjukt snygg att jag dog lite. Om och om igen. Åh, så. Perfekt. Säkert väldigt uppblåst i verkligheten. Försöker jag åtminstone intala mig själv, haha.

lyssna; plågas; skratta.

Ja, gör ni det. Alltså lyssna, dö lite (av skratt eller plåga, det får ni välja själva) jag babblar på om allt och inget. Gitarren är ostämd och jag är allmänt sämst. Men vet ni vad? Det bjuder jag på..
Ja alltså. Som sagt, ehm. Hejdå.

bloggtorka (eller helt enkelt en naturvetare)

Ja så är det. Känner att bloggen kommer lite i kläm, men efter den här och nästa vecka borde bloggandet flyta på som vanligt igen. Jag har helt enkelt alldeles för mycket att göra just nu. Idag har jag suttit ja. 10 timmar.

RSS 2.0